Ny serie på teisennett.com:

”Sportrettet”

Denne uke: Luton-supporter Henrik Mortensen

 


”Kenilworth Stadium - mitt mekka”, sier  Henrik Mortensen

 

Luton-supporter – og stolt av det!

Mens andre, noen vil kanskje si mer normale mennesker, forelsker seg i klubber som Liverpool, West Ham eller t.o.m. Scarborough, er det ytterst sjelden man møter på godt voksne menn i den orange og hvite drakta til den engelske 2.divisjonsklubben Luton Town FC.

 

Henrik Mortensen (29), anerkjent ingeniørnerd fra Teisen Vest i Oslo, er en av de få nordmenn som har dette sjarmløse laget i sitt hjerte. ”Jeg tror det startet under NRK sine tippekamper midt på 80-tallet. Luton var den gang i den øverste divisjonen, og jeg tror faktisk at det var klubbens daværende superspiss, Duncan Moron, som gjorde at Luton ble mitt lag”, forteller han da vi møtes på Luton-supporternes stamsted i Oslo, ”Pub Elvis” i Chr.Krohgs gt.

Luton Belles

For de fleste tilhengere av engelsk fotball generelt, og i særdeleshet de som følger lagene litt lenger ned i divisjonene, er det klubbens herrelag som er ”the real thing”. For Mortensen, derimot, er det klubbens damelag, eller ”Luton Belles”, det gjelder. ”Jeg har faktisk fått e-postadressa til reservekeeperen på laget”, sier Mortensen, ”og hun har t.o.m. invitert meg over til Luton i forbindelse med lagets kamp mot Bradford BigTits neste helg.

Søker likesinnede…

”Å følge et lag som Luton blir i lengden ganske ensomt”, forteller han, og spør pent om vi kan publisere et bilde av ham, med tanke på å treffe likesinnede. Ønsker du å komme i kontakt med Henrik, ring han gjerne på 22 55 22 55

Publisert av Terje Nygård, teisennett.com
 onsdag 4. september 2002, kl. 23:10

 

 

- Tilbake til nyhetsmenyen -